Dünya:Trilyonlarca gezegen arasında yaşam barındırdığını bildiğimiz tek gezegen. Bu yaşam dolu küçük gezegen 13,8 milyar yıllık yaşa sahip evreni anlamlandırmaya çalıştığımız yer aynı zamanda.
Evrene her bakışımızda her noktada çeşitliliğe, çok boyutluluğa büyüklüklere ve uzaklıklara dair farklı bir bakış açısı kazanıyoruz.
Ünlü bilim insanı Carl Sagan'ın da dediği gibi ‘'... Dünya sığınabileceğimiz tek yer.'' ve bu yerden kafamızı kaldırıp gökyüzüne baktığımızda bir yerlerde inanılmaz bir şeyin keşfedilmeyi beklediğini fark edeceğiz. Birlikte keşfetmek için buradayız.
Evrenin Teknolojileri
Evreni araştırırken kullanılan teknolojiler, yöntem ve teknikler; evrene bakışımızı ve yaşamı anlamlandırma sürecimizi etkilerken; gündelik hayatımıza birçok yeni teknolojik aletin de girmesini sağladı.
Evrenin süregelen keşfinin insanlığa kattıklarına bakalım.
Göksel Devinim
Astronominin doğum izlerini binlerce yıl öncesinde bulabiliriz. Göksel cisimlerin hareketleriyle zamanın ilişkilendirilmesi, antik gözlemevleri, takımyıldızlar ve mitolojileri, burçlar...
Astronominin ilk çağlarından yola çıkarak, göksel zamanın dünyadaki izdüşümünü bulacağımız, insanlık kadar eski bir serüvende gezinelim.
Uzay Çağı: Geçmişten Geleceğe
1957 tarihinde ilk uydunun fırlatılmasından bu yana geçen zaman oldukça kısa, ancak roket bilimi çılgınca bir hızla ilerlemeye devam ediyor.
Özel şirketlerin de katılımıyla birlikte ivme kazanan uzay çalışmaları gelişir ve büyürken, gelecekte bizi heyecanlandıran önemli çalışmalar var.
Uzay çağının ve teknolojinin sınırlarında bir yolculuğa çıkalım.
Soluk Mavi Nokta
Gökbilimci Carl Sagan'ın deyimiyle soluk mavi nokta Dünya'mızdan, evrenin sınırlarına doğru yapacağımız bu yolculukta, Dünya'dan makro evrene doğru ilerleyerek ‘'kozmos''u keşfedeceğiz.
Kazanımlar:
Astronomi'nin ele aldığı konular
Böylece kişilik kazandıran deneyimlere de kapı açar.